Pikantný olivový Quiche

Pikantný olivový Quiche

Skúste túto francúzsku pochúťku. Príprava je jednoduchá, chuť skvelá.”Kiš” je vhodný aj na pôstne Veľkonočné dni.

PIKANTNÝ OLIVOVÝ QUICHE RECEPT

Pripravte si
okrúhlu vrúbkovanú formu s priemerom 23 cm

Suroviny na cesto
200 g hladkej múky
50 g bielej makovej múky
120 g masla
1 vajce
soľ
1 – 3 lyžice vody podľa potreby

TIP
Quiche – alebo aj kiš
chutí aj studený. Vtedy
sa dá lepšie rozkrájať
na úhľadné trojuholníčky.

Príprava jedla Vám zaberie asi 80 minút.
Množstvo surovín je na 8 porcií.

Suroviny na plnku
80 g odkôstkovaných zelených olív
80 g odkôstkovaných čiernych olív
4 vajcia
400 g crème fraîche (alebo hustej kyslej
smotany)
1 lyžicu nasekaných čerstvých bylín
100 g najemno nastrúhaného syra čedar
1 lyžicu bielej makovej múky
1 čili papričku
soľ
mleté čierne korenie

Pustite sa do toho

1. Hladkú a makovú múku, maslo, vajce a soľ spolu spracujte. Výsledkom snaženia by malo byť hladké cesto. Ak sa vám hmota zdá priveľmi sypká a ťažko formovateľná, opatrne pridajte trocha vody. Cesto zabaľte do mikroténového vrecka a odložte na 20 až 30 minút do chladu.

2. Ten čas by vám mal stačiť na prípravu olivovej plnky. Scedené olivy pokrájajte na kolieska. V mise metličkou rozšľahajte vajcia, pridajte crème fraîche, osoľte, okoreňte, primiešajte bylinky, syr, makovú múku a pridajte asi ⅔ pokrájaných olív.

3. Odležané cesto sa bude najlepšie vaľkať medzi dvomi potravinárskymi fóliami. Opatrne ho preložte do pripravenej formy a vytiahnite aj po bokoch. Na dne cesto popichajte vidličkou, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 190 °C na 10 až 15 minút predpečte.

4. Korpus vyberte z rúry, naplňte plnkou, navrchu ozdobte čili papričkou a zvyšnými olivami a vložte späť do rúry. Pri teplote 180 °C pečte ešte 35 až 40 minút.